Een verrassend
Braziliaans nagerecht met (verse) ananas en geraspte kokos
Bereidingswijze:
Voor de eerste laag, bekleed een rechthoekige glazen schaal met
lange vingers. Breng de gecondenseerde melk, melk, eierdooiers een 1
eetl. maïzena langzaam aan de kook en blijf roeren tot het een
gebonden saus is. Verdeel de saus over de lange vingers en laat
afkoelen. Laat de ananas uitlekken en verdeel ze in stukjes. Schep
er de geraspte kokos door. Breng desgewenst verder op smaak met een
scheutje rum een schep alles op de eerste laag. Voor de derde laag,
sla de eiwitten en de creme de leite* apart stijf en schep ze door
elkaar. Voeg de 4 eetl. suiker toe. Breng desgewenst verder op smaak
met wat citroen-essence. Schep op de tweede laag en laat het
minimaal 6 uur in de koelkast koelen.
Serveertip:
Helaas is creme de leite niet te koop in Nederland (maar wel in
Engeland: Nestle Cream, te vinden in bepaalde toko's in blikjes van
300 g). Je kunt ook Italiaanse panna (Parmalat) proberen, die vaak in
Italiaanse nagerechten wordt gebruikt.
|