Vermeng in een
kom het volgende (verminder de hoeveelheid niet, een omelet van tien
eieren is zelfs nog makkelijker te bakken)
75ml Dashi(visbouillon)
75 g suiker, 1 1/2 theel. sojasaus,1 1/2 theel. sake,1/2 theel. zout, 5
eieren.
plantaardige olie om te bakken. |
Voorbereiding:
Vermeng in een steelpan de eerste 5 ingrediënten al roerende op een
laag vuur tot suiker en zout zijn opgelost. Laat de bouillon daarna
afkoelen tot kamer temperatuur.
Klop de eieren los maar vooral niet schuimig.
Vermeng de eieren met de afgekoelde bouillon .
Giet een kwart van het mengsel in een licht ingevette koekenpan en
wentel de pan,zodat het gelijkmatig uitloopt. Bak tot de eieren net
zijn gestold en prik bubbels door. Vanaf dit punt wordt het verschil
met een westerse omelet duidelijk.
Bereidingswijze:
Vouw de omelet dubbel. Laat de helft van de pan leeg. Vet de lege
helft in met wat olie. Laat de omlet op de ingevette helft glijden en
vet de andere helft in.
Giet er weer evenveel eiermengsel in.
Til de omelet op en laat het mengsel eronder lopen.
Vouw de tweede omelet wanneer die gestold is dubbel over de
eerste. Herhaal dit hele proces nog tweemaal tot het eiermengsel op
is.
Bak het blok iets langer,zodat de suiker aan het oppervlak
karameliseert. Laat het op een plat oppervlak glijden om af te
koelen. Snijd de koude omelet in 8 blokken.
Serveertip:
Tamago-sushi bestaat uit een stuk zoete omelet op rijst.
Meestal vastgezet met een reep nori(zeewier-papier).
Of serveer meer tradioneel, 2 blokken per persoon met wat goed
uitgelekte,geraspte daikon als garnering.(japanse radijs)
|