Een
energierijke, zoete Surinaamse cake. De cake wordt het lekkerst als
de vruchten 2 à 3 maanden vóór het maken van de cake worden ingelegd
in het sherry-rummengsel (zie voorbereiding).
Voorbereiding:
De pruimen ontpitten.
Was de krenten, rozijnen, pruimen en dep ze droog.
Doe ze in een keukenmachine en hak ze fijn.
Schep het mengsel over in een potje en schep 100 g van de suiker,
de rum en de sherry erdoor en meng het goed. De pot afsluiten en 2 -
3 maanden laten trekken. Hoe langer, hoe beter de smaak zal zijn.
Als u geen tijd hebt om het mengsel zo lang te laten trekken, kunt u
ze ook in een pannetje doen en gedurende 30 minuten laten sudderen
op zacht vuur en een nacht laten trekken.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Vet een (grote) cakevorm in.
Bereidingswijze:
Schep het vruchtenmengsel af en toe en voeg zo nodig wat meer rum en
sherry erdoor.
Zeef het bakmeel en zet het apart. Klop de boter met de rest van de
suiker en klop er de eieren door tot een glad en romig mengsel.
Schep het vruchtenmengsel erdoor en schep dan geleidelijk het
bakmeel en de vanille-essence door. Meng alles goed en voeg 1 à 2
eetl. sherry toe als het mengsel te droog lijkt. Het deeg moet van
een lepel lopen, maar mag niet te vloeibaar zijn. Schep het beslag
in de vorm en bak de cake ± 1 à 1½ uur in de oven.
|