Voorbereiding:
schil de aardappelen en kook ze gaar in weinig water met zout
de noten even op een bakblik in de oven laten roosteren en daarna
fijn malen
Bereidingswijze:
klop 70 g boter in een voorverwarmde kom romig
klop halverwege de poedersuiker erdoor
de eieren splitsen en de dooiers een voor een door de boter creme
kloppen
blijf kloppen tot elke dooier in de boter is opgenomen
daarna zout, vanillesuiker, de gezeefde bakpoeder, citroenrasp, de
gemalen noten en citroensap toevoegen
alles goed dooreen roeren
wrijf de aardappelen in een andere kom door een zeef en laat ze
enigszins afkoelen tot de puree gewoon warm is
meng dan de puree met het botermengsel
klop de eiwitten in een andere kom zeer stijf
leg op de aardappelmassa en met een gladde lepel snel doorspatelen
beboter een springvorm en bestrooi met de geschaafde amandelen
het deeg erin overdoen en in de hete oven in het midden schuiven
BAKTIJD= 30 min op 210°C.
|