Kersen op sap,
amaretto, amandelschilfers, 2eieren, 250 g mascarpone, 125 g
slagroom, 6e etlepels fijne suiker, 2 eetlepels geraspte kokos |
Voorbereiding:
Laat 4 eetlepels kersen op sap uitlekken en dan een paar uur
marineren in 4 eetlepels amaretto. Laat ze weer uitlekken en bewaar
de amaretto. Rooster 2 eetlepels amandelschilfers goudbruin in een
pan met antikleeflaag. Splits 2 eieren,klop de eiwitten stijf met
een snufje zout. Vermeng de mascarpone met de slagroom,de eidooiers
en de suiker.
Bereidingswijze:
Doe er 2 eetlepels geraspte kokos,de kersen en de amaretto bij.
Spatel de eiwitten luchtig door de créme.
Verdeel over 4 kommetjes. Werk af met geroosterde amandelschilfers,
een kers en een plukje citroenmelisse.
Zet minstens 2 uur in de koelkast.
|