Perziken in port met honing-yoghurt

IngrediŽnten voor 4 personen:

45 g geschaafde kokos
60 g pecannoten, grof gehakt
10-15 g boter
4 grote perziken, ca. 1 kg totaalgewicht, gehalveerd
125 ml tawny port
125 ml dikke yoghurt
1 eetlepel honing

Bereiding:

Doe de kokos en pecannoten in de kom van de rijstkoker. Druk op 'kook' en roerbak 3-4 minuten tot de kokos goudgeel is. Doe over op een bord.
Veeg de kom van de rijstkoker met keukenpapier schoon en zet hem terug in de koker. Doe de boter in de kom van de rijstkoker en druk op 'kook'. Doe er wanneer de boter gesmolten is met een paar tegelijk de gehalveerde perziken met de platte kant onder in en bak ze in 2-3 minuten goudbruin. Neem de perziken er voorzichtig uit.
Blus de kom van de rijstkoker af met de port en schraap met een houten lepel alle aanbaksels los. Leg de perziken met de bolle kant onder in de kom van de rijstkoker. Sluit het deksel en laat ze 6-8 minuten koken, waarbij u ze een keer omdraait. Neem de perziken uit de kom.
Druk op 'kook' en laat het kooknat zonder deksel ca. 2 minuten koken tot de saus dikker wordt.
Meng in een kom de yoghurt met de honing. Schik 2 perzikhelften op elk bord. Schep er wat honingyoghurt op en garneer met de kokos en pecannoten. Lepel wat saus om de perziken heen en serveer.
Extra benodigd: Rijstkoker
Variatietip:
Andere vruchten zoals nectarines, abrikozen en mango zijn ook voor dit recept geschikt. Vervang de pecannoten door geroosterde hazelnoten of macadamianoten en schep de noten en geschaafde kokos vlak voor het serveren door de yoghurt.