Bereidingstijd:
Bereiding: 20-30 minuten.
4-6 uur in de koelkast laten opstijven.
Omschrijving:
Een eenvoudig te maken taart/nagerecht met advocaat.
250 gram (room)boter,
100 gram witte basterdsuiker,
6 blaadjes gelantine (wit),
3 dl advocaat,
2,5 dl slagroom,
3 eieren.
1,5 pak langevingers |
Voorbereiding:langevingers in stukjes breken,slagroom stijfkloppen,
gelantine in koud water weken.
Bereiding: de stukjes langevingers op de bodem van een springvorm of
schaal leggen
boter en suiker schuimig kloppen.één voor één de eieren er door
kloppen, daarna de advocaat er bij schenken gelantine uitknijpen en
in een pannetje zachtjes laten smelten.
Als het gesmolten is het pannetje van het vuur nemen en
voorzichtigéén eetlepel van het advocaatmengsel er door roeren.
Daarna nog eens twee lepelshet gehele gelantinemengsel voorzichtig
onder voortdurend roeren bij het advocaatmengsel gietenop de
langevingers de helft van het advocaatmengsel gieten.
Dan de stijfgeklopte slagroom erover uitsmeren en de rest van het
advocaatmengsel erover gietenin de koelkast 4-6 uur laten opstijven.
Voor het serveren bestrooien met wat cacaopoeder. |