|
Zwitserse uiensalade |
Ingrediënten voor 4 personen: |
4 uien, 200 g jonge Goudse kaas, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 theel. scherpe mosterd, 6 eetl. olie, 3 eetl. azijn, zout, peper, ½ theel. suiker, 2 hard gekookte eieren |
Bereiding: |
Snijd de gepelde
uien in dunne ringen en leg deze in een kom. Schenk er kokend water
over en laat ze een minuut staan. Laat de uiringen op een vergiet
uitlekken. Snijd de kaas in dunne reepjes. Was de paprika’s,
verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne
reepjes. Maak een sausje van mosterd, olie, azijn, zout, peper en
suiker. Schep uiringen, kaas en paprika luchtig door deze saus en
garneer de uiensalade met de gepelde en in partjes gesneden eieren.
Geef de salade bij een gerecht met peulvruchten of rijst. |
Voor morgen eet lekker !