Pittige tomaten-spinaziepizza

Ingrediënten voor 2 personen:

1-2 verse Spaanse pepers (of evt. een beetje sambal)
3 eetl. tomatenolie (uit en potje zongedroogde tomaten)
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 g zongedroogde tomaten in olie (uitgelekt gewicht)
400 g tomaten uit blik, fijngehakt
1 eetl. tomatenpuree
175 g verse spinazie
2 pizzabodems, doorsnede 25-30 cm
(of maak volgens eigen smaak een pizzabodem)
75 g rookkaas, geraspt
75 g belegen kaas, geraspt
zout en versgemalen peper

Bereiding:

Voorbereiding:
Snijd de pepers doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en hak ze fijn.
Bereidingswijze:
Verwarm 2 eetl. van de tomatenolie in een pan, voeg ui, knoflook en pepertjes (of sambal) toe en roerbak ze ca. 5 minuten, of tot ze zacht zijn.
Hak de zongedroogde tomaten in stukjes. Voeg ze met de tomaten uit blik, de tomatenpuree en wat zout en peper toe.
Laat het mengsel zonder deksel ca. 15 min. pruttelen. Roer geregeld
Snijd de steeltjes van de spinazie en was het blad grondig onder koud stromend water.
Dep het droog met keukenpapier en hak het fijn.
Roer de spinazie door de saus en kook de saus nog 5-10 min., tot de spinazie geslonken is. Laat de saus iets afkoelen.
Verwarm intussen de oven voor op 220ºC.
Bestrijk de pizzabodem met de rest van de tomatenolie en verdeel de saus erover. Strooi de geraspte kaas over de pizza en bak hem in 15-20 min. goudbruin en knapperig.
Serveertips:
Serveer de pizza warm.

Bron: www.smulweb.nl