1 portie
pizzadeeg
3 eetl. plantaardige olie
1 ui, fijn geraspt
2 tenen knoflook, geperst
500 g varkensgehakt
1 eetl. gedroogde salie
1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
zout en peper
1 groen paprika, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
200 g kant-en-klare pizzasaus
200 g belegen kaas, geraspt |
Voorbereiding:
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op matig vuur. Fruit hierin
de ui en knoflook 3-4 minuten. Laat ze iets afkoelen en meng ze dan
let het gehakt, de salie en rode peper. Kruid het gehakt met zout en
peper naar smaak.
Maak van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot. Verwarm
de resterende olie in een pan op matig vuur en bak hierin de
gehaktballetjes circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de pizzabodem met behulp van de
deegroller op een bakplaat van 38 x 26 cm.
Verdeel de pizzasaus over de bodem. Leg de gehaktballetjes en
paprika erop en bestrooi met de kaas, en zout en peper naar smaak.
Bak de pizza 15-20 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en
goudbruin is en de pizzabodem aan de onderkant knapperig.
Serveertips:
Snijd de pizza in achten en serveer meteen.
|