Pizza met gehaktballetjes

Ingrediënten voor 1 grote pizza:

1 portie pizzadeeg
3 eetl. plantaardige olie
1 ui, fijn geraspt
2 tenen knoflook, geperst
500 g varkensgehakt
1 eetl. gedroogde salie
1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
zout en peper
1 groen paprika, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
200 g kant-en-klare pizzasaus
200 g belegen kaas, geraspt

Bereiding:

Voorbereiding:
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op matig vuur. Fruit hierin de ui en knoflook 3-4 minuten. Laat ze iets afkoelen en meng ze dan let het gehakt, de salie en rode peper. Kruid het gehakt met zout en peper naar smaak.
Maak van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot. Verwarm de resterende olie in een pan op matig vuur en bak hierin de gehaktballetjes circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de pizzabodem met behulp van de deegroller op een bakplaat van 38 x 26 cm.
Verdeel de pizzasaus over de bodem. Leg de gehaktballetjes en paprika erop en bestrooi met de kaas, en zout en peper naar smaak.
Bak de pizza 15-20 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is en de pizzabodem aan de onderkant knapperig.
Serveertips:
Snijd de pizza in achten en serveer meteen.

 

Bron: www.smulweb.nl