Pizza met mosselen: PIZZA CON LE COZZE

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram gekookte mosselen
3 in stukjes gesneden tomaten
150 gram in plakjes gesneden. champignons
50 gram in reepjes gesneden rauwe ham
6 in plakjes gesneden groene olijven
100 gram in plakjes gesneden. Mozzarella kaas
1 theel. gedroogde Italiaanse tuinkruiden.
1 pak pizzadeeg (of zelf maken)

Bereiding:

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225ºC.
Bereidingswijze:
Beleg het pizzadeeg in de vorm of op het bakblik met de mosselen, de tomaten, de rauwe ham, de champignons en de olijven. Schik de plakjes Mozzarella kaas over de vulling en bestrooi het geheel met de kruiden. Besprenkel alles met wat olijfolie en bak de pizza in ca. 10 minuten op 225ºC. Verlaag dan de temperatuur naar 175ºC. en bak de pizza ca. 5 á 10 minuten tot hij mooi bruin en knapperig is.

 

Bron: www.smulweb.nl