Pizza van bladerdeeg met kaas, ham en salami (Pizza Rustica)

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram bladerdeeg
400 gram kwark
4 eieren
200 gram Mozzarella in stukjes gesneden
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
150 gram ham in stukjes gesneden
75 gram salami in stukjes gesneden
zout en peper
1 eetl. fijngehakte peterselie

Bereiding:

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225ºC.
Bereidingswijze:
Laat het bladerdeeg ontdooien en beleg met 2/3 gedeelte van het deeg een bakblik. Roer de kwark met de eieren los en voeg er de Mozzarella kaas, de Parmezaanse kaas, de ham , de salami en de peterselie aan toe. Maak het mengsel op smaak met zout en peper en verdeel het over het bladerdeeg in smalle reepjes en leg deze diagonaalsgewijs over de vulling. Bak de pizza ca. 20 minuten in een op 225ºC. voorverwarmde oven.

 

Bron: www.smulweb.nl