Verwarm de oven
voor op 180ºC.
Bestrijk een bakplaat met gesmolten boter of olie en leg er
bakpapier in; vet het papier in.
Mix de boter en de suiker licht en romig; voeg de geklopte ei toe en
goed mixen.
Voeg dan de honing en de citroenschil toe en klop tot het gemengd
is.
Doe het mengsel in een grote kom.
Schep met een metalen lepel de gezeefde bloem en de gemalen gember
door het mengsel.
Roer het tot een stevig deeg.
Vorm een bal van het deeg; laat het deeg onder plastic 15 minuten in
de koelkast staan.
Rol het deeg tussen twee lagen plasticfolie tot een dikte van circa
5 mm.
Snijd er sterretjes uit met een koekjesvorm van 5 cm.
Leg de deegvormpjes op de bakplaat.
Circa tien minuten bakken of tot ze stevig en lichtbruin zijn.
Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat liggen voor u ze op een
rooster legt om af te koelen.
Voor de glazuur mengt u de gezeefde poedersuiker met zoveel
citroensap dat het smeerbaar glazuur wordt.
Smeer dan de glazuur op de koekjes als ze afgekoeld zijn.
Versieren met zilverkleurige decoratie balletjes die eetbaar zijn. |