Gemberkoekjes

Ingrediënten:

300 gram bloem
1 eetlepel gesnipperde gember
100 gram boter
3 eetlepels stroop
1 geklopt ei
eventueel krenten of rozijnen

Bereiding:

Doe eerst de stroop in een beker en zet die in een kom met warm water om de stroop dunner te maken.
Verwarm de oven voor op 190ºC.
Meng in een kom het meel en de gember.
Voeg de boter toe en kneed het tot een kruimelige massa.
Doe de suiker, de stroop en het geklopte ei erbij en kneed het geheel tot een zachte bal.
Rol de deegbal op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van een halve centimeter dik.
Steek of snijd met een mes de vormpjes uit.
Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een ingevette bakplaat.
Druk er eventueel krenten of rozijnen in.
Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin zijn