Roer de boter
romig, voeg de poedersuiker toe en roer het schuimig.
Voeg beetje bij beetje de bloem toe; verdeel dit deeg in twee
helften.
Meng door de ene helft de vanillesuiker, door de andere helft de
cacao.
Bestrooi een werkvlak met bloem en maak van elk stuk deeg 2 rollen
van twee centimeter dikte.
Leg 1 vanille- en 1 chocoladerol tegen elkaar, leg hierop de andere
twee rollen (vanille op chocola en chocola op vanille).
Rol hiervan 1 grote rol, verpak die in aluminiumfolie en laat het 1
uur rusten op een koele plaats.
Verwarm de oven voor op 200ºC.; vet de bakplaat in.
Snijd de rol met een mes in een halve centimeter dikke plakken; haal
het mes regelmatig door wat bloem om kleven te voorkomen.
Leg de plakken op de bakplaat, zet deze in het midden van de oven en
laat de koekjes in 20 minuten gaar worden.
Haal de koekjes voorzichtig van de bakplaat en laat ze op een
taartrooster afkoelen |