50 g boter
200 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
2,5 dl slagroom
300 gr blanke, geschaafde amandelen
150 g in kleine stukjes gesneden gekonfijte sinaasappel
50 tot 60 stukjes ouwel (4 cm diameter)
150 g couverture
Bereiding:
Verhit voor de
amandelmassa de boter met suiker en vanillesuiker al
roerend tot de suiker lichtbruin is geworden.
Voeg de slagroom toe en verhit alles al roerend tot de suiker is
opgelost.
Roer er de amandelen en sinaasappel door en verhit de massa nogmaals
al
roerend tot deze goed gebonden en stevig is.
Verdeel de amandelmassa in kleine hoopjes over de ouwelstukjes en
leg deze op een bakblik.
Schuif dat in een voorverwarmde oven en bak ze in 10 minuten op
175ºC. tot 200ºC.
Roer voor het glazuur de chocolade au-bain-marie tot een romige
massa.
Doop de bonbons direct na het bakken met de onderkant in de
couverture.
Doe de afgekoelde bonbons in goed sluitende schaaltjes of trommels
en
bewaar ze koel.