Mexicaanse kwark-ijsbonbons

Ingrediėnten voor ± 10 stuks:

250 g suiker
3 eidooiers
400 g volle kwark
1 1/2 dl stijfgeklopte slagroom
3 eetlepels tequila
150 g pure chocolade
extra nodig: een vorm met rechte gladde wanden, bakpapier, een grote ijsbolschep

Bereiding:

De suiker en 4 dl water aan de kook brengen en het mengsel laten afkoelen.
De eidooiers in een kom doen en loskloppen.
Deel voor deel het suikerstroopje toevoegen.
Het mengsel in de pan terugschenken en op zacht vuur langzaam verwarmen
tot het gebonden is. (let op: niet laten koken).
Het mengsel onder regelmatig roeren laten afkoelen.
De kwark, de slagroom en 2 eetlepels tequila toevoegen.
Het mengsel in de vorm schenken en de bovenkant glad strijken.
In diepvriezer in ± 6 uur laten bevriezen.
Er met een grote ijsbolschep ijsbollen uitsteken en in de vriezer zetten.
De chocolade au-bain-marie smelten en er 1 eetlepel tequila door roeren.
De ijsbollen op een grote vork leggen, snel in de gesmolten chocolade
dopen en op het bakpapier leggen.
Direct in de vriezer zetten.
Serveer de ijsbonbons op een dessertbordje met lobbig geklopte slagroom.