De suiker en 4
dl water aan de kook brengen en het mengsel laten afkoelen.
De eidooiers in een kom doen en loskloppen.
Deel voor deel het suikerstroopje toevoegen.
Het mengsel in de pan terugschenken en op zacht vuur langzaam
verwarmen
tot het gebonden is. (let op: niet laten koken).
Het mengsel onder regelmatig roeren laten afkoelen.
De kwark, de slagroom en 2 eetlepels tequila toevoegen.
Het mengsel in de vorm schenken en de bovenkant glad strijken.
In diepvriezer in ± 6 uur laten bevriezen.
Er met een grote ijsbolschep ijsbollen uitsteken en in de vriezer
zetten.
De chocolade au-bain-marie smelten en er 1 eetlepel tequila door
roeren.
De ijsbollen op een grote vork leggen, snel in de gesmolten
chocolade
dopen en op het bakpapier leggen.
Direct in de vriezer zetten.
Serveer de ijsbonbons op een dessertbordje met lobbig geklopte
slagroom. |