De bodem van de
vorm met aluminiumfolie bekleden.
De boter in een grote pan smelten, de melk toevoegen, de cacao,
suiker en
vanillesuiker erdoor roeren en op zacht vuur verhitten tot de suiker
is opgelost.
De pan af en toe omschudden, maar niet meer roeren.
Het mengsel aan de kook brengen en verhitten tot ± 115ºC. (Test dit
door
een klein beetje van het mengsel in koud water te doen, het wordt
dan een zacht balletje).
De pan van het vuur halen en 5 minuten laten afkoelen.
Met een pollepel roeren tot het mengsel dik wordt, maar nog glanzend
is.
De rozijnen en de noten toevoegen.
Het mengsel in de bakvorm schenken, goed aandrukken en 2 uur laten
afkoelen.
De fudge uit de vorm halen door met een mes de kanten los te snijden
en de vorm om te keren.
Het folie verwijderen en de fudge in 50 stukken van 2 x 5 cm
snijden.
Maximaal 3 weken afgesloten in de koelkast bewaren. 
|