| 1 groot 
			braadkuiken van ± 11/2 kg in 8 stukken4 dl dunne kokosmelk
 1 gesnipperde ui
 1 eetlepel versgeraspte gemberwortel (eventueel djahé)
 2 uitgeperste teentjes knoflook
 2 theelepels sambal oelek
 4 gepofte en fijngestampte kemerienoten of amandelen
 3 eetlepels citroensap
 2 eetlepels ketjap benteng manis
 1 eetlepel bruine basterdsuiker
 | Maak de stukken 
			kip met keukenpapier droog en wrijf ze in met wat zout.Verhit 4 eetlepels olie in een wok of braadpan en bak de stukken kip 
			hierin aan alle kanten goudbruin.
 Wrijf intussen de ui, knoflook, gemberwortel, sambal, kemerienoten 
			en sojasaus tot een vrij dunne pasta.
 Uiteraard kunt u hiervoor ook de elektrische keukenmachine 
			gebruiken.
 Neem de gebakken stukken kip uit de pan en laat ze op keukenpapier 
			goed uitlekken.
 Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit de pasta hierin onder 
			voortdurend omscheppen.
 Voeg daarna de suiker, het citroensap, wat zout en de dunne 
			kokosmelk toe en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.
 Leg de stukken kip in de saus en laat ze op matig vuur in 20-25 
			minuten zachtjes gaar worden.
 Keer de stukken regelmatig om en schep er af en toe wat saus over.
 Het is de bedoeling, dat door het indampen slechts de helft van de 
			oorspronkelijke hoeveelheid saus overblijft.
 Doe alles op een voorverwarmde schaal en strooi er eventueel enkele 
			eetlepels gefruite uitjes over.
 Serveer met rijst en een groentegerecht.
 |