Recept 11, Gele mie.

 

300 g maïskipfilet
1 teentje knoflook
1 bloemkool
1 blik maïskorrels á 300 g
350 g roerbakmie
4 eetlepels arachide-olie
1/2 theelepel koenjit (geelwortelpoeder)
1 eetlepel Indiase currypasta of pittige kerriepoeder
1/2 eetlepel geraspte gemberwortel
1 dl kokosmelk (uit een blikje)
1 kruidenbouillontablet
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
peper, zout

Snijd de kip in reepjes.
Pel en snipper het knoflookteentje.
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes.
Laat de maïs uitlekken.
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een wok en roerbak de kipreepjes bruin.
Voeg de knoflook, gemberwortel, currypasta en koenjit toe en roerbak die 2 minuten mee.
Voeg de bloemkool toe en roerbak hem 5 minuten meen.
Schenk er de kokosmelk en 1/2 dl water bij, verkruimel de bouillontablet erboven en laat alles op laag vuur 5 minuten zachtjes stoven.
Schep de mie en de maïs erdoor en verwarm het geheel al omscheppend.
Breng op smaak met peper en zout en garneer met de sesamzaadjes.
Variatie: Vervang de maïs door 2 in reepjes gesneden gele paprika's en bak die gelijk met de bloemkool mee.
Met een restje mie en een zakje kippensoep krijgt u een lekker gevulde Indiase soep:
Bereid de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking en warm het restje mie en 1 eetlepel milde currypasta 2 minuten mee.
Garneer met grofgeknipt korianderblad.