Recept 43...Gestoofd kalfsvlees met paddenstoelen

Ingrediënten voor 2 personen:

400 g mager kalfsstoofvlees in grote dobbelstenen (3 cm)
30 g pancetta of mager ontbijtspek in kleine blokjes
1 verse ui
2 tenen knoflook
10 gr gemengde gedroogde paddenstoelen
2 dl heet water
100 g champignons
1 grote portobello-paddenstoel
2 takjes rozemarijn
1 theelepel ras-el-hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
2 eetlepels kookroom met paddenstoelsmaak (al funghi porcini)
zout, peper
15 g roomboter
1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

Zet de gedroogde paddenstoelen een uur van tevoren in een bakje in het hete
water te weken.
Smelt de boter met de olie in een stoofpan en bak de blokjes spek daarin.
Doe de grote blokken kalfsvlees erbij en braad ze tot ze aan alle kanten
bruin zijn.
Snijd de ui in snippers en doe die bij het vlees.
Snipper ook de knoflook en voeg die, samen met de takjes rozemarijn toe.
Peper en zout de inhoud van de pan en doe de ras-al-hanout erbij.
Doe de gedroogde paddenstoelen, samen met het weekvocht in de pan, Breng het
weer aan de kook, doe een deksel op de pan en laat het drie kwartier sudderen.
Snijd de paddenstoelen in plakjes of stukjes, doe ze in de pan en laat nog een
half uur sudderen.
Voeg de room toe, roer goed door en laat nog een kwartier pruttelen.
Als de saus wat aan de dunne kant is, kunt u dat laatste kwartier het deksel
schuin op de pan leggen.
Wij aten dit met stevig Italiaans brood en gekookte sperziebonen.
Toe:
Aardbeien met yoghurt met koffiesmaak en een toef slagroom.