Recept 42...Rosticciana van varkensrib met olijven

Ingrediënten voor 2 personen:

750 g varkensribstukken met been (soort spareribs)
150 g gezeefde tomaten uit een pak
1 eetlepel tomatenpuree
2 tenen knoflook
1 takje rozemarijn
5 blaadjes salie
1 glas rode wijn
100 g zwarte olijven
olijfolie
zout, peper

Bereiding:

Hak de varkensribstukken in de lengte in tweeën, of vraag de slager dit te
doen.
Braad ze in 2 eetlepels olijfolie in een braadpan aan.
Maak de knoflooktenen schoon en hak ze grof, evenals de rozemarijn en de
salie.
Voeg dit geurige mengsel toe, zout en peper het geheel en giet het glas wijn
erbij.
Breng het aan de kook en zet het vuur dan zo laag mogelijk.
Leg het deksel op de pan en laat 1 uur sudderen.
Ontpit de olijven, hak ze in stukjes en voeg die, samen met de gezeefde
tomaten en de tomatenpuree toe.
Roer goed door en laat nog een half uur sudderen of tot het vlees zacht is.
Verdeel het vlees over de borden en eet het met stevig brood.
Wij aten dit met gekookte venkel erbij.
Naar een recept uit een Italiaans kooktijdschrift.