Recept 38...Boeuf Provençale

Ingrediënten voor 2 personen:

25 g boter
1 kleine ui, in dunne ringen
300 g entrecote, in reepjes
1 teentje knoflook
1/2 eetlepel tomatenpuree
2 1/2 eetlepel cognac
75 g grotchampignons, in plakjes
4 eetlepels crème fraîche
zout, peper
3 takjes peterselie, fijngeknipt

Bereiding:

In wok boter verhitten. Ui ± 1 minuut roerbakken. Vlees toevoegen en al
roerend in ± 5 minuten bruin bakken. Knoflook erboven uitpersen. Toma-
tenpuree toevoegen en nog ± 1 minuut roerbakken. Cognac en champignons
toevoegen en nog ± 1 minuut roerbakken. Crème fraîche erdoor roeren. Op
smaak brengen met zout en peper. Peterselie erover strooien.
Serveren met rösti rondjes (diepvries McCain), aardappelpuree of gekookte rijst.