Recept 31...Curry van lamsbout en aardappel

Ingrediënten voor 2 personen:

2 eetl. olijfolie
200 g lamsbout (zonder been) in blokjes
1 ui, grof gesneden
300 g kleine aardappels in kleine blokjes
1-2 eetl. currypasta (Patak)
1 blok tomaatstukjes (4 dl)
150 g courgette in kwartplakken gesneden en beetgaar gekookt
300 g verse spinazie
1 zakje kokospoeder of 50 g santen (blok kokospasta)
evt 1 eetl. fijngesneden koriander

Bereiding:

Verhit de olie in een braadpan en bak op hoog vuur in 4-5 min de blokjes vlees rondom lichtbruin.
Neem het vlees uit de pan en bak de ui ca 4 min op zacht vuur.
Voeg de aardappels toe en bak ze zachtjes ca 5 min mee.
Voeg de lamsboutblokjes en currypasta toe en laat dit al omscheppend ca 3 min bakken, zodat alles bedekt is met de pasta.
Voeg de tomaatstukjes met het vocht toe en laat het gerecht 10 min zachtjes koken.
Schep de courgette en spinazie erdoor, warm deze kort mee zodat de spinazie net slinkt.
Roer het kokospoeder los met 1 dl warm water en schenk het mengsel over de curry.
Breng op smaak met zout en bestrooi evt met de koriander.