Recept 3...Rijst met biefreepjes en groente

Ingrediėnten voor 2 personen:

Voor de rijst:
150 g Pandanrijst
2 kopjes water
theelepel koenjit
zout
Voor de biefreepjes:
250 g biefstuk
2 1/2 eetlepel ketjap marinade (Conimex)
1/2 eetlepel hot sambalsaus (Conimex)
een scheut cognac
peper
25 g boter
Voor de groente:
1 ui
100 g champignons
50 g cashewnoten
2 stengels selderij
1/2 struik paksoi
1/2 appel
1/2 peer
1 eetlepel gembernat
1/2 theelepel Italiaanse kruiden
een mespunt laurierpoeder
2 tenen knoflook uit de knijper
2 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding:

 Kook de rijst in het water met de koenjit en het zout in 25 minuten gaar.
Laat de rijst afkoelen en doe hem in 2 bakjes.
Zet deze in de magnetron en verwarm ze vlak voor het opdienen 2 minuten.
Keer ze op de borden om, zodat er mooie bolletjes rijst ontstaan.
De biefreepjes:
Snijd de biefstuk in reepjes.
Vermeng de overige ingrediėnten, behalve de boter, in een kom en marineer
hierin de biefreepjes 2-3 uur.
Verhit vlak voor het opdienen de boter in een koekenpan en bak de reepjes,
omscheppend, zo heet mogelijk ± 2 minuten.
Schep ze naast de rijst.
De groente:
Snijd de paksoi fijn en de appel en de peer in stukjes.
Doe ze samen in een kom, vermeng ze met het gembernat, de kruiden en de
uitgeperste knoflook en laat dit een half uurtje intrekken.
Snijd intussen de ui en de champignons fijn, hak de cashewnoten grof en
snijd de selderijstengels in plakjes.
Bak dit ± 10 minuten zachtjes in de olie tot alles zacht is.
Doe vlak voor het opdienen het mengsel uit de kom in de koekenpan en bak
het ± 5 minuten.
Schep het naast het rijstbolletjes op de borden.