Recept 26...Omuraisu

Ingrediënten voor 1 persoon:

2 eieren
1 eetlepel ketchup
30 ml (2 eetlepels) ketchup
1 snufje zout en peper naar smaak
1 plak jong belegen kaas (optioneel)
160 g gekookte witte of bruine rijst
1/4 theelepel gehakte verse peterselie
2 dunne plakjes gekookte ham, in blokjes

Bereiding:

Verhit een koekenpan op matig vuur, en vet deze in met boter of bakspray. Voeg de gekookte rijst, 2 eetlepels ketchup, ham, en de kaas toe (kaas is optioneel). Bak en roer tot alle ingrediënten goed zijn gemengd en verwarmd, ongeveer 8 minuten. Schep het mengsel op een schaal en vorm een ovaal.
Pak een kom, en klop eieren, zout en peper samen. Verwarm een kleine koekenpan op matig vuur en vet deze in met bakspray of boter. Voeg het eiermengsel toe en bak op matig vuur. Til de randen op als de eieren zijn gestold, zodat ongekookt ei naar beneden stroomt. Gebruik een spatel om de omelet voorzichtig in een coconvorm op te rollen (de omelet hoort zich straks als een vlinder over de rijst te ontvouwen). Haal de eieren van het vuur als deze volledig gestold zijn.
Leg de omelet bovenop de rijst en snij met de omelet in de bovenste laag in de lengte door. Het moet nu openvouwen als een vlinder en over de rijst heen draperen. Garneer met een lepel ketchup en een snufje peterselie.