Verhit een
koekenpan op matig vuur, en vet deze in met boter of bakspray. Voeg
de gekookte rijst, 2 eetlepels ketchup, ham, en de kaas toe (kaas is
optioneel). Bak en roer tot alle ingrediënten goed zijn gemengd en
verwarmd, ongeveer 8 minuten. Schep het mengsel op een schaal en
vorm een ovaal.
Pak een kom, en klop eieren, zout en peper samen. Verwarm een kleine
koekenpan op matig vuur en vet deze in met bakspray of boter. Voeg
het eiermengsel toe en bak op matig vuur. Til de randen op als de
eieren zijn gestold, zodat ongekookt ei naar beneden stroomt.
Gebruik een spatel om de omelet voorzichtig in een coconvorm op te
rollen (de omelet hoort zich straks als een vlinder over de rijst te
ontvouwen). Haal de eieren van het vuur als deze volledig gestold
zijn.
Leg de omelet bovenop de rijst en snij met de omelet in de bovenste
laag in de lengte door. Het moet nu openvouwen als een vlinder en
over de rijst heen draperen. Garneer met een lepel ketchup en een
snufje peterselie.
|