4 builtjes
Lassie Parelcouscous
3 eetlepels olie
2 uien, gesnipperd
1 eetlepel ras el hanout
4 pomodori tomaten, in stukjes
4 eetlepels zwarte olijven
1 klein blikje kikkererwten (150 g)
500 g regenboogwortels, geschild
1 courgette
Optioneel
2 pakjes vegetarische kipstukjes (à 160 g)
2 eetlepels harissa |
Kook intussen de
parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een hapjespan met dikke bodem. Voeg de uien toe en
bak 5 minuten mee. Voeg de ras el hanout en tomaten toe aan de uien
schep door elkaar. Voeg de olijven, kikkererwten en 100 ml water toe
leg een deksel op de pan. Breng de saus op laag vuur aan de kook.
Snijd intussen de wortel en courgette in dikke staafjes van 8 cm
lang. Voeg de groenten toe aan de pan, schep door elkaar. Breng op
smaak met zout en peper. Leg de deksel terug op de pan en stoof de
groente in ca. 10 minuten gaar.
Knip de zakjes voorzichtig open en verdeel de parelcouscous over 4
diepe borden. Schep de groenten met saus ernaast.
Tip: Bak de vegetarische kipstukjes volgens de gebruiksaanwijzing op
de verpakking in een koekenpan met een beetje olie in 5 minuten
goudbruin en krokant. Schep ze naast de groente. Wil je een pittig
hoofdgerecht, schep dan de harissa door de warme parelcouscous.
|