Verwarm de oven
voor op 225°C. Halveer de courgette in de breedte en snijd elke
helft in de lengte in frieten van 1 cm dik. Verdeel de
courgettefrieten over de ovenschaal. Leg de romaatjes aan de tak
ernaast. Meng de olie met de azijn.
Besprenkel de courgettefriet met ⅔ van het azijnmengsel, breng op
smaak met peper en schep om. Besprenkel de romaatjes met de rest van
het azijnmengsel. Rooster de courgettefriet en romaatjes 15 min.
iets boven het midden van de oven. Bereid ondertussen de couscous
volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de snijbonen in 5
min. beetgaar. Snijd de dille fijn, roer door de yoghurt en breng op
smaak met peper.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en rooster de
cashewnoten in ca. 2 min. goudbruin.
Roer de couscous los met een vork en meng de snijbonen en
courgettefriet erdoor. Voeg ook het overgebleven vocht uit de
ovenschaal toe en meng.
Verdeel de tomaten over de couscous en bestrooi met de cashewnoten.
Serveer met de yoghurt-dillesaus.
Variatietip:
Toch liever vlees? Vervang de noten door 300 g braadworst. Bak ze in
een koekenpan in ca. 12 min. gaar.
|