Recept 37, Tofu roerbak met broccoli, champignons & sojasaus (veg.).

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g basmatirijst
400 g broccoli
250 g kastanjechampignons
4 cm gember
1 teen knoflook
2 eetl. zonnebloemolie
2½ eetl. glutenvrije sojasaus
360 g tofu rulstukjes naturel
200 g verse spinazie

Bereiding:

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Snijd de champignons in kwarten. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in de wok of hapjespan en bak de broccoli, champignons, gember, knoflook en de sojasaus 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg halverwege de rulstukjes (tofu) toe en bak mee. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken.
Verdeel de rijst over diepe kommen en schep de roerbak en spinazie erop.
Variatietip:
Liever een versie met kip? Snijd 300 g (biologische) kipfilet in dunne reepjes en bak met de groente vanaf het begin mee.
Tip:
Wist je dat je dit recept volledig kan maken met biologische ingrediënten?
Serveertip:
Lekker met extra sojasaus.