Recept 1, Bospaddenstoelen schotel met aardappelgnocchi (veg.).

Ingrediënten voor 4 personen:

1 rode ui
2 teentjes knoflook
200 g kastanjechampignons
150 g oesterzwammen
150 g shii-take
2 eetl. olijfolie
1/2 dl rode wijn
2 dl gezeefde tomaten
2,5 dl groente- of kruidenbouillon
1 eetl. maïzena
1 bekertje (125 ml) zure room
Peterselie
Voor de aardappelgnocchi:
500 g aardappelen
150 g bloem
50 g geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout
2 eieren
1 eetl. olijfolie

Bereiding:

Begin met de aardappelgnocchi. Was en borstel de aardappelen. Kook ze in 20 minuten gaar in de schil (of met een ingeprikte schil 7-8 minuten in de magnetron op 800 watt). Pel ze daarna en laat ze afkoelen. Pureer de aardappelen en meng ze met bloem, Parmezaanse kaas, peper, zout en de losgeklopte eieren. Kneed dit tot een deeg en rol dit tot een worst van 3 cm dik. Snijd er plakjes van 1 cm dik van die tot een minirolletje met spitse uiteinden gerold worden. Kook ze 6 minuten in water met zout en giet ze af. Laat ze iets afkoelen. Pel en snipper de ui en knoflook voor de paddenstoelenschotel. Borstel de paddenstoelen of veeg ze schoon; snijd de champignons in vieren en de oesterzwammen in repen.
Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 2-3 minuten. Voeg wijn, gezeefde tomaten en bouillon toe en stoof zachtjes 5 minuten. Roer de maïzena aan met een beetje water en bind de saus ermee. Voeg zure room en peterselie toe. (Verdun de saus als deze te dik is met een scheutje rode wijn). Bak de aardappelgnocchi licht in olijfolie en serveer ze met de bospaddenstoelen schotel.