De lekkerste
zuurkoolstampot zoals oma het maakt.
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke delen.
Schil de appels en snij ze in kleine stukjes.
Snij de speklapjes in kleine blokjes
Doe de aardappels in de pan en voeg het water toe met wat zout.
Voeg de helft van de zuurkool toe en leg daar de stukjes appel,
zuurkoolspek, gekneusde jeneverbessen op.
Leeg de rest van de zuurkool er bovenop en breng dit aan de kook.
Als dit kookt zet het vuur laag en laat dit minimaal 25 minuten
zachtjes koken totdat de appels tot moes zijn en het spek zacht.
Bak ondertussen de blokjes vet spek en bak deze goudbruin zonder
boter in een koekenpan.
Giet de zuurkool af en laat het even droog stomen.
Haal de jeneverbessen en zuurkoolspek eruit.
Stamp de zuurkool en aardappelen met een stamper en roer de gebakken
spekblokjes er door.
Serveertip:
Tip serveer dit met een lekker stuk magere rookworst. |