Voorbereiding:
De rijst met voldoende water en snufje zout koken zoals aangegeven
op de verpakking, afgieten en af laten koelen, zodat het weer droog
wordt.
De spekblokjes uitbakken in een wok. De uitgebakken spekblokjes
eruit halen en apart bewaren voor later in het gerecht. Het vet kan
je gebruiken voor de nasi wat een lekkere smaak geeft, of je
vervangt het voor de zonnebloemolie. Mijn oma gebruikte altijd
reusel, maar dat kan je niet overal meer halen en is niet heel erg
gezond.
Bereidingswijze:
De trassi, ui, knoflook, sambal Oelek en zonnebloemolie toevoegen
bij de spekblokjes en alles goudbruin fruiten.
Het vlees toevoegen en goudbruin bakken en licht zouten.
Alles een beetje langs de kant schuiven 2 eieren in het midden
roerbakken en daarna binden met de rest en dit alles weer een beetje
zouten.
Maak de afgekoelde, gekookte rijst goed los, zodat er geen brokken
meer in zitten en voeg dit toe in de wok. Dit geheel goed
doorscheppen totdat je geen witte rijst meer ziet.
Een eventueel teveel aan rijst kan ingevroren worden voor een
volgende keer.
In een koekenpan scrambled egg maken met 4 eieren, zout en peper.
Dit toevoegen aan de nasi en goed doorscheppen om het te verdelen.
De prei toevoegen aan de nasi en dit geheel goed doorscheppen en nog
eens goed verwarmen.
Serveertips:
Opdienen met gebakken uitjes, kroepoek en wat zuur. Eventueel een
spiegelei over de nasi. |