Vroeger gingen
we elke vakantie naar mijn oma in Limburg, Mijn oma maakte dan
regelmatig deze maaltijdsoep, heerlijk vond ik het, ik ben echt gek
op soep.
Toen ik op mezelf ging wonen heb ik het recept gevraagd.
Voor oma even wennen, want ja ze kookt op ongeveer. Dit vond ik
toendertijd zo irritant hihi. Maar ik betrap me erop dat ik dit nu
ook doe, al probeer ik het nu vaker op te schrijven als ik iets
toevoeg, zodat ik de recepten ook door kan geven als iemand er om
vraagt.
Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snijd ze in dikke schijven of blokken.
Snijd de prei door midden en snijd de helften in plakjes, was de
prei, het donker groene gedeelte is ook heel goed te gebruiken.
Zet de aardappels, prei, selderij en peterselie, in dezelfde pan op
en kook dit gaar in ongeveer 15 minuten. De aardappels en prei zet
je voor de helft onder water.
Smelt boter in de pan en fruit het uitje even aan en voeg dan de
spekjes toe en bak ze uit.
Pureer de aardappels/prei, roer dit door.
Voeg het spek/ui mengsel toe en roer alles door elkaar.
Eventueel verdunnen met water.
Op smaak maken met peper en evt. zout.
Eet smakelijk en hoop dat jullie er net zo van genieten als ik doe.
Serveertip:
Variatie:
Prei-Sperziebonen Soep
Haal de boontjes af en snijd ze in stukjes, (in 3-en).
300 gram sperziebonen.
Zet de boontjes in een andere pan op met weinig water en kook ze ook
in ongeveer 15 minuten gaar. De boontjes met het kookvocht toevoegen
samen met het ui/spek mengsel. Je kunt de soep nog verder op smaak
brengen met maggi. |