500 gram
aardappelen (geschild gewicht), zout, 6 eieren, 1 eetlepel boter, 2
plakken gekookte ham, 2 theelepels fijngehakte bieslook, 2
theelepels fijngehakte peterselie, 1 theelepel mosterd, 1 1/4
deciliter zure room, peper, 2 eetlepels geraspte kaas.
Verder heb je nodig:
Ovenschaal
koekenpan |
Bij oma smaakt
altijd alles lekker, toch?
en het grote gemak is: je kunt alles al een dag van te voren
klaarmaken, dus als je lekker gewinkeld hebt, hup alleen nog maar in
de oven zetten !
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met een beetje zout
gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze dan in niet te dunne plakken.
Kook de eieren in 10 minuten hard, spoel ze af met koud water, pel
ze en hak ze fijn. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de
plakken aardappel aan beide kanten goud bruin. Vet een vuurvaste
schaal in en leg de plakken aardappel erin. Snijd de ham in reepjes.
Meng de fijngehakte eieren,bieslook, peterselie,mosterd en ham door
de zure room. Roer er een beetje peper en zout door en verdeel het
mengsel dan gelijkmatig over de aardappelen. Strooi de geraspte kaas
erover en bak het gerecht ca. 20 minuten in de oven (iets boven het
midden) tot de bovenkant mooi bruin is. |