Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de bladerdeeglapjes ontdooien.
Bekleed de licht ingevette vormpjes ermee en prik met een vork
gaatjes in de deegbodem. Bestrijk het deeg met pesto. Pel de uien en
snijd ze in smalle ringen. Borstel de paddenstoelen of veeg ze
schoon met keukenpapier. Snijd ze in plakjes of reepjes.
Bereidingswijze:
Bak de uienringen en de paddenstoelen 3 minuten zachtjes in de hete
olijfolie. Voeg gehakte tijm, balsamicoazijn en het geperste teentje
knoflook toe. Laat dit iets afkoelen. Verdeel het
ui-paddenstoelenmengsel over de deegbodems. Halveer de tomaatjes en
zet de helften met de bolle kant naar boven langs de deegrand van de
taartjes. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes of verkruimel deze
en schep de kaas erop. Bestrijk de randen van het deeg met
losgeklopt ei. Maal een beetje peper over de taartjes. Zet ze 20-25
minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Dek
ze af met aluminiumfolie als de kaas te donker wordt.
Serveertips:
Serveer ze op bordjes met een pluk veldsla en enkele tomaatjes.
recept
Hoofdgerecht...
17, Mie met
varkensvlees en paksoi. |
Ingrediënten voor
4
personen: |
300 g mie
300 g magere speklapjes
2 tenen knoflook
250 g paksoi
1 eetl. plantaardige olie
1 bakje Knorr kruidenpasta Nasi & Bami speciaal |
Bereiding: |
Kook de mie
beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de
speklapjes in blokjes. Snipper de knoflook en snijd de paksoi in
brede repen.
Verhit de olie in een wok en bak op een hoog vuur de spekblokjes
krokant en bruin. Bak de knoflook en de paksoi even mee. Voeg 100 ml
water en de kruidenpasta toe. Breng de saus al roerend aan de kook
en laat alles 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
Schep om met de mie, roer alles goed door en bak het geheel nog even
op.
|
recept Nagerecht...
18, *Tartufo van
vanille-ijs met mokkaroom. |
Ingrediënten voor
4
personen: |
2 dl room
3 eetl. bloemsuiker
1 theel. oploskoffie
5 eetl. advocaat
40 chocolade koffieboontjes
4 bollen vanille roomijs
200 g chocoladeschilfers |
Bereiding: |
Klop de room,
samen met 1 eetlepel bloemsuiker en de oploskoffie, bijna stijf.
Giet deze roombereiding in het midden van 4 dessertborden en bestuif
de randen van de borden met de rest van de bloemsuiker.
Maak een krans van advocaatpuntjes op de bloemsuiker -laat de
advocaat van de punt van een mes op de suiker druppelen- en plaats
op elk puntje een chocolade koffieboontje.
Wentel de bollen ijs door de chocoladeschilfers tot ze helemaal
bruin zijn en schik ze in het midden van de borden.
*Tartufo (Italiaans voor truffel) is een Italiaanse ijsspecialiteit,
een soort ijsbonbon met een kern van bittere truffelchocolade die
wordt versierd met slagroom.
|
|