Menu 9

recept Voorgerecht...

12, Paddenstoelentaartje met geitenkaas.

Ingrediënten voor 4 personen:

6 lapjes diepvriesbladerdeeg
boter of olie om in te vetten
4 eetl. pesto
2 rode uien
125 g kastanjechampignons
100 g oesterzwammen
2 eetl. olijfolie
2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd
1 eetl. balsamicoazijn
1 teentje knoflook
1/2 bakje cherry/kerstomaatjes
150 g zachte geitenkaas
1 ei
versgemalen peper
100 g veldsla of jonge bladsla

Bereiding:

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de bladerdeeglapjes ontdooien. Bekleed de licht ingevette vormpjes ermee en prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bestrijk het deeg met pesto. Pel de uien en snijd ze in smalle ringen. Borstel de paddenstoelen of veeg ze schoon met keukenpapier. Snijd ze in plakjes of reepjes.
Bereidingswijze:
Bak de uienringen en de paddenstoelen 3 minuten zachtjes in de hete olijfolie. Voeg gehakte tijm, balsamicoazijn en het geperste teentje knoflook toe. Laat dit iets afkoelen. Verdeel het ui-paddenstoelenmengsel over de deegbodems. Halveer de tomaatjes en zet de helften met de bolle kant naar boven langs de deegrand van de taartjes. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes of verkruimel deze en schep de kaas erop. Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei. Maal een beetje peper over de taartjes. Zet ze 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Dek ze af met aluminiumfolie als de kaas te donker wordt.
Serveertips:
Serveer ze op bordjes met een pluk veldsla en enkele tomaatjes.
 

 

recept Hoofdgerecht...

17, Mie met varkensvlees en paksoi.

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g mie
300 g magere speklapjes
2 tenen knoflook
250 g paksoi
1 eetl. plantaardige olie
1 bakje Knorr kruidenpasta Nasi & Bami speciaal

Bereiding:

Kook de mie beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de speklapjes in blokjes. Snipper de knoflook en snijd de paksoi in brede repen.
Verhit de olie in een wok en bak op een hoog vuur de spekblokjes krokant en bruin. Bak de knoflook en de paksoi even mee. Voeg 100 ml water en de kruidenpasta toe. Breng de saus al roerend aan de kook en laat alles 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
Schep om met de mie, roer alles goed door en bak het geheel nog even op.

   

recept Nagerecht...

18, *Tartufo van vanille-ijs met mokkaroom.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 dl room
3 eetl. bloemsuiker
1 theel. oploskoffie
5 eetl. advocaat
40 chocolade koffieboontjes
4 bollen vanille roomijs
200 g chocoladeschilfers

Bereiding:

Klop de room, samen met 1 eetlepel bloemsuiker en de oploskoffie, bijna stijf. Giet deze roombereiding in het midden van 4 dessertborden en bestuif de randen van de borden met de rest van de bloemsuiker.
Maak een krans van advocaatpuntjes op de bloemsuiker -laat de advocaat van de punt van een mes op de suiker druppelen- en plaats op elk puntje een chocolade koffieboontje.
Wentel de bollen ijs door de chocoladeschilfers tot ze helemaal bruin zijn en schik ze in het midden van de borden.
*Tartufo (Italiaans voor truffel) is een Italiaanse ijsspecialiteit, een soort ijsbonbon met een kern van bittere truffelchocolade die wordt versierd met slagroom.