Menu 8

recept Voorgerecht...

Recept 27, Gemarineerde champignons.

Ingrediënten voor 4 personen:

ca. 4 ons champignons, 2 sjalotjes, fijngesnipperd, 3 eetl. limoensap, 6 eetl. olijfolie, 1 eetl. Italiaanse keukenkruiden (liefst vers), 3 teentjes knoflook, zout, versgemalen peper, paar takjes peterselie, 1 zakje waterkers of veldsla, 1 liter kruidenbouillon

Bereiding:

Voorbereiding:
Champignons schoonborstelen, sjalotten en knoflook heel fijn snijden

Bereidingswijze:
Kruidenbouillon aan de kook brengen, limoensap, sjalotten, knoflook, olijfolie, It. kruiden en champignons toevoegen.
2 a 3 minuten zachtjes laten koken. Van vuur af peterselie erboven fijn knippen en erdoor scheppen. Ca. 1 uur laten staan. Waterkers/veldsla over 4 borden verdelen. Champignons opnieuw aan de kook brengen. Vuur dan direct uitzetten en champignons over waterkers/veldsla verdelen.
Serveertips:
Lekker met knoflookbrood (plakjes stokbrood met olijfolie/geperste knoflook besmeren en even onder de gril).

 

recept Hoofdgerecht...

Recept 5, Moshari lemonato (stoofvlees met citroen).

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g gesneden stoofvlees
50 g boter of olie
1 gesneden ui
1 citroen
3 wortelen
peterselie
1 laurierblad
water
zout, peper

Bereiding:

Maak het vlees schoon en droog het.
Braad het in de boter (lamsvlees in olie) aan en haal het uit de pan.
Bak hierin de ui glazig, voeg het vlees erbij en giet het sap van de citroen erover.
Voeg 1 dl water en het laurierblad toe, sluit de pan en laat het geheel sudderen tot het vlees gaar is.
Maak intussen de wortelen schoon en snijd deze in plakjes.
Voeg deze met de kruiden naar smaak bij het vlees.
Laat het geheel nog ongeveer 10 minuten sudderen tot de wortelen ook gaar zijn.
Maak het gerecht af met wat peterselie.
 

 

recept Nagerecht...

Recept 35, Gevulde perzik.

Ingrediënten voor 4 personen:

16 halve perziken (2 blikken)
250 g dikke roomkwark
120 g griessuiker
een groot mespunt speculaaskruiden (of een mespunt kaneel + een
mespunt kruidnagelpoeder)
4 eetl. geklopte room
1 eetl. amandelschilfers
1 eetl. ongezouten gehakte pistaches

Bereiding:

Laat de perziken goed uitlekken in een zeef.
Laat het vocht uit de roomkwark lekken en klop hem los met de
suiker en de speculaaskruiden.
Klop de room op en spatel hem door de kwark.
Plaats de perzikhelften met hun bolle kant naar beneden op een
serveerschotel. Vul ze met het kwarkmengsel.
Rooster de amandelen kort in de oven en strooi ze met de gehakte
pistachenootjes over de perziken. Dien koud op.