Menu 7

recept Voorgerecht...

22, Avocado-basilicummousse met parmaham.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 Avocado
basilicumblaadjes
olijfoliezout en peper
200 g parmaham

Bereiding:

Schil en ontpit een rijpe avocado en pureer dit tezamen met basilicumblaadjes in de Keukenmachine of met de staafmixer. Eventueel nog wat olijfolie toevoegen om het geheel wat smeuiger te maken. Op smaak brengen met zout en peper. Snijd van parmaham 4 dunne repen. De mousse in het midden van een reepje parmaham leggen en dichtvouwen. Deze Amuse serveren op een lepel. Eventueel garneren met een klein blaadje basilicum.

 

recept Hoofdgerecht...

33, Kalfsgoulash op z'n Hongaars.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram kalfsgoulashvlees
1 eetlepel boter
50 gram ontbijtspek, in blokjes van 5 mm gesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 ui, grof gesneden
1 eetlepel tomatenpuree
1 ontvelde tomaat, fijngesneden
2 eetlepels zoete paprikapoeder
1 dl vleesbouillon
komijnzaad, gemalen
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het ontbijtspek. Voeg het kalfsgoulashvlees en de ui toe, bak alles mooi bruin en breng met zout en peper op smaak. Voeg de tomatenpuree toe en fruit dit even zonder te kleuren. Voeg vleesbouillon, fijngesneden tomaat, paprikapoeder, knoflook en gemalen komijnzaad toe, vermeng alles met elkaar en stoof het geheel, onder gesloten deksel, in ca. 90 minuten zachtjes gaar.
Lekker met witte rijst en groene boontjes.
 

     

recept Nagerecht...

92, Frambozendroom.

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g diepvries frambozen
1 zakje vanillesuiker
1 zakje slagroomversteviger
2 (200 ml) bekers slagroom
100 g meringues (schuimpjes, het liefst kleine, bv met vanillesmaak)

Bereiding:

Slagroom met de vanillesuiker en slagroomversteviger stijf kloppen. De meringues wat verkruimelen (maar niet te klein).
Leg de bevroren frambozen in een glazen schaal.
Daarover de stijfgeslagen slagroom verdelen en als laatste de stukjes meringue. Goed koud laten worden.
Kort voor het serveren voor de ogen van je gasten voorzichtig doormengen. Dit geeft een prachtig kleurenspel.