Schil en ontpit
een rijpe avocado en pureer dit tezamen met basilicumblaadjes in de
Keukenmachine of met de staafmixer. Eventueel nog wat olijfolie
toevoegen om het geheel wat smeuiger te maken. Op smaak brengen met
zout en peper. Snijd van parmaham 4 dunne repen. De mousse in het
midden van een reepje parmaham leggen en dichtvouwen. Deze Amuse
serveren op een lepel. Eventueel garneren met een klein blaadje
basilicum.
recept
Hoofdgerecht...
33, Kalfsgoulash op
z'n Hongaars. |
Ingrediënten voor
4
personen: |
500 gram
kalfsgoulashvlees
1 eetlepel boter
50 gram ontbijtspek, in blokjes van 5 mm gesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 ui, grof gesneden
1 eetlepel tomatenpuree
1 ontvelde tomaat, fijngesneden
2 eetlepels zoete paprikapoeder
1 dl vleesbouillon
komijnzaad, gemalen
zout en peper uit de molen |
Bereiding: |
Verwarm de boter in een
braadpan en bak hierin het ontbijtspek. Voeg het kalfsgoulashvlees
en de ui toe, bak alles mooi bruin en breng met zout en peper op
smaak. Voeg de tomatenpuree toe en fruit dit even zonder te kleuren.
Voeg vleesbouillon, fijngesneden tomaat, paprikapoeder, knoflook en
gemalen komijnzaad toe, vermeng alles met elkaar en stoof het
geheel, onder gesloten deksel, in ca. 90 minuten zachtjes gaar.
Lekker met witte rijst en groene boontjes.
|
recept Nagerecht...
92, Frambozendroom. |
Ingrediënten voor
4
personen: |
250 g diepvries
frambozen
1 zakje vanillesuiker
1 zakje slagroomversteviger
2 (200 ml) bekers slagroom
100 g meringues (schuimpjes, het liefst kleine, bv met vanillesmaak) |
Bereiding: |
Slagroom met de
vanillesuiker en slagroomversteviger stijf kloppen. De meringues wat
verkruimelen (maar niet te klein).
Leg de bevroren frambozen in een glazen schaal.
Daarover de stijfgeslagen slagroom verdelen en als laatste de
stukjes meringue. Goed koud laten worden.
Kort voor het serveren voor de ogen van je gasten voorzichtig
doormengen. Dit geeft een prachtig kleurenspel.
|
|