Menu 6

recept Voorgerecht...

14, Salade van lauw warme peertjes met geitenkaas en walnoot.

Ingrediënten voor 4 personen:

200 gram veldsla
2 grote stoofperen
100 gram geitenkaas
100 gram gepeld walnoten
dressing van balsamicoazijn, olijfolie en peper-zout

Bereiding:

Salade van lauw warme peertjes met geitenkaas en walnoot.
Heerlijke eenvoudige verrassende Herfst salade.
Bereidingswijze:
Was de sla en leg op de borden. Schil de peren en snij in partjes. Bak de peren in een pan rondom bruin. Leg deze op de veldsla en verdeel de geitenkaas en de walnoten over de borden.
Sprenkel de dressing eroverheen.

 

recept Hoofdgerecht...

23, Aardappel-cordon bleu's.

Ingrediënten voor 4 personen:

6 grote aardappelen van ongeveer gelijke grootte
zout, versgemalen peper
200 g Kernhem
1 eetlepel grove mosterd
150 g ham
4 eetlepels bloem
2 eieren
40 g cornflakes
boter

Bereiding:

Snijd de aardappelen overlangs in 1 cm dikke plakken (bolle kantjes worden niet gebruikt), kook ze in weinig water met zout 5 minuten voor en giet ze dan af.
Snijd de kaas in 1 cm dikke plakken en snijd deze op het formaat van de aardappelplakken bij.
Wikkel om elke kaasplak een plak ham en leg die tussen 2 aardappelplakken; druk goed aan.
Haal de pakketjes achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de geplette cornflakes en bak ze in boter goudbruin.
Lekker met zure room met knoflook en bieslook erdoor geroerd.
Geef er worteltjes met vis of kip bij.

  

recept Nagerecht...

16, Gember-sinaasappeltoetje.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 handsinaasappels
20 g boter
1 theel. geraspte gemberwortel of gemberpoeder
ca. 2 eetlepels bruine suiker
1/4 l dikke (Griekse) yoghurt
50 g (blanke) ongezouten hazelnoten

Bereiding:

Verwijder de schil van de sinaasappels. Verwijder ook alle witte, bitter smakende schilletjes die aan het vruchtvlees vastzitten. Snijd de sinaasappels in dikke plakken en verwijder de pitjes.
Verwarm de boter in een grote koekenpan en roer de geraspte gemberwortel erdoor. Leg de sinaasappelplakken naast elkaar in de pan. Draai na circa 1 minuut de plakken om. Bestrooi de warme plakken vervolgens met de bruine suiker en laat die smelten. Verdeel de sinaasappelplakken over de dessertborden. Schep op elk bord wat yoghurt die eventueel met suiker zoeter is gemaakt. Garneer dit nagerecht met hazelnoten.
Variatie:
Vervang de plakken sinaasappel door plakken rode grapefruit. Neem in plaats van yoghurt een bolletje vanille-ijs.