Salade van lauw
warme peertjes met geitenkaas en walnoot.
Heerlijke eenvoudige verrassende Herfst salade.
Bereidingswijze:
Was de sla en leg op de borden. Schil de peren en snij in partjes.
Bak de peren in een pan rondom bruin. Leg deze op de veldsla en
verdeel de geitenkaas en de walnoten over de borden.
Sprenkel de dressing eroverheen.
recept
Hoofdgerecht...
23, Aardappel-cordon
bleu's. |
Ingrediënten voor
4
personen: |
6 grote aardappelen van
ongeveer gelijke grootte
zout, versgemalen peper
200 g Kernhem
1 eetlepel grove mosterd
150 g ham
4 eetlepels bloem
2 eieren
40 g cornflakes
boter |
Bereiding: |
Snijd de aardappelen
overlangs in 1 cm dikke plakken (bolle kantjes worden niet
gebruikt), kook ze in weinig water met zout 5 minuten voor en giet
ze dan af.
Snijd de kaas in 1 cm dikke plakken en snijd deze op het formaat van
de aardappelplakken bij.
Wikkel om elke kaasplak een plak ham en leg die tussen 2
aardappelplakken; druk goed aan.
Haal de pakketjes achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei
en de geplette cornflakes en bak ze in boter goudbruin.
Lekker met zure room met knoflook en bieslook erdoor geroerd.
Geef er worteltjes met vis of kip bij.
|
recept Nagerecht...
16,
Gember-sinaasappeltoetje. |
Ingrediënten voor
4
personen: |
4 handsinaasappels
20 g boter
1 theel. geraspte gemberwortel of gemberpoeder
ca. 2 eetlepels bruine suiker
1/4 l dikke (Griekse) yoghurt
50 g (blanke) ongezouten hazelnoten |
Bereiding: |
Verwijder de
schil van de sinaasappels. Verwijder ook alle witte, bitter smakende
schilletjes die aan het vruchtvlees vastzitten. Snijd de
sinaasappels in dikke plakken en verwijder de pitjes.
Verwarm de boter in een grote koekenpan en roer de geraspte
gemberwortel erdoor. Leg de sinaasappelplakken naast elkaar in de
pan. Draai na circa 1 minuut de plakken om. Bestrooi de warme
plakken vervolgens met de bruine suiker en laat die smelten. Verdeel
de sinaasappelplakken over de dessertborden. Schep op elk bord wat
yoghurt die eventueel met suiker zoeter is gemaakt. Garneer dit
nagerecht met hazelnoten.
Variatie:
Vervang de plakken sinaasappel door plakken rode grapefruit. Neem in
plaats van yoghurt een bolletje vanille-ijs.
|
|