Halveer de sardines en
haal de ruggengraat eruit.
Roer de sardines en de roomkaas met een blender of staafmixer tot
een pasta.
Leg op de bordjes een blad sla en enkele schijfjes tomaat en
komkommer.
Maak met 2 lepels bolletjes van de sardine-roomkaaspasta en leg die
op de sla.
Maal er wat peper erop en garneer met een toefje peterselie.
recept
Hoofdgerecht...
10, Italiaanse
biefreepjes. |
Ingrediënten voor
4
personen: |
1 teentje knoflook
1 sjalotje
150 gram zwarte olijven zonder pit
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
2 eetlepels olijfolie
1,5 bakje biefreepjes (ca. 450 gram)
1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden op olie
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel balsamicoazijn
versgemalen peper |
Bereiding: |
Knoflook en sjalotjes
pellen en fijn snipperen. Olijven in vieren snijden. Tomaten laten
uitlekken.
In wok olie verhitten en sjalotjes en knoflook ca. 1 minuut zachtjes
fruiten.
Biefreepjes toevoegen en op hoog vuur in ca. 3 minuten bruinbakken.
Italiaanse keukenkruiden erdoor roeren.
Tomaten boven wok in vieren snijden. Olijven erdoor scheppen en ca.
3 á 4 minuten roerbakken.
Kappertjes, sojasaus en balsamicoazijn erdoor roeren en op smaak
brengen met peper. Lekker met pasta.
|
recept Nagerecht...
15, Rode dessertbowl. |
Ingrediënten voor
4
personen: |
1.5 kg rood fruit zoals
frambozen, zwarte bessen, aardbeien,
aalbessen, bramen, kersen...
1.5 dl créme de cassis (likeur)
1 fles koude Clairette de Die demi-sec (mousserende zoete witte
wijn) |
Bereiding: |
Fruit als het nodig is
ontpitten en wassen. Fruit in bowlschaal omscheppen met créme de
cassis. Minstens 30
min. laten intrekken. Wijn erover schenken.
|
|