Menu 5

recept Voorgerecht...

46, Sardines met verse roomkaas.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 blikjes sardines
1 bakje verse roomkaas
sla, tomaat, komkommer
(vers gemalen) peper
peterselie

Bereiding:

Halveer de sardines en haal de ruggengraat eruit.
Roer de sardines en de roomkaas met een blender of staafmixer tot een pasta.
Leg op de bordjes een blad sla en enkele schijfjes tomaat en komkommer.
Maak met 2 lepels bolletjes van de sardine-roomkaaspasta en leg die op de sla.
Maal er wat peper erop en garneer met een toefje peterselie.
 

 

recept Hoofdgerecht...

10, Italiaanse biefreepjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 teentje knoflook
1 sjalotje
150 gram zwarte olijven zonder pit
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
2 eetlepels olijfolie
1,5 bakje biefreepjes (ca. 450 gram)
1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden op olie
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel balsamicoazijn
versgemalen peper

Bereiding:

Knoflook en sjalotjes pellen en fijn snipperen. Olijven in vieren snijden. Tomaten laten uitlekken.
In wok olie verhitten en sjalotjes en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
Biefreepjes toevoegen en op hoog vuur in ca. 3 minuten bruinbakken. Italiaanse keukenkruiden erdoor roeren.
Tomaten boven wok in vieren snijden. Olijven erdoor scheppen en ca. 3 á 4 minuten roerbakken.
Kappertjes, sojasaus en balsamicoazijn erdoor roeren en op smaak brengen met peper. Lekker met pasta.
 

 

recept Nagerecht...

15, Rode dessertbowl.

Ingrediënten voor 4 personen:

1.5 kg rood fruit zoals frambozen, zwarte bessen, aardbeien,
aalbessen, bramen, kersen...
1.5 dl créme de cassis (likeur)
1 fles koude Clairette de Die demi-sec (mousserende zoete witte
wijn)

Bereiding:

Fruit als het nodig is ontpitten en wassen. Fruit in bowlschaal omscheppen met créme de cassis. Minstens 30
min. laten intrekken. Wijn erover schenken.