Menu 4

recept Voorgerecht...

69, Rauwe ham met avocado en mango.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 mango
1 avocado
3 eetlepels aardbeienjam
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
peper, zout
200 g rauwe ham
4 takjes munt

Bereiding:

Schil de mango en de avocado. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees van
beide vruchten in mooie parten.
Verwarm de jam en roer die door een zeef.
Klop een dressing van de jam, de olie, de mosterd en wat peper en zout en
verwarm de dressing op laag vuur.
Stapel op 4 borden afwisselend mango- en avocadoparten en leg daar plakjes
ham op.
Lepel de dressing erover en garneer met muntblaadjes.
 

recept Hoofdgerecht...

28, Overijsselse ovenschotel met varkensvlees en bonen.

Ingrediënten voor 4 personen:

50 g spekreepjes
1 grote ui
2 eetlepels olie
300 g magere hamlappen
15 g tijm, marjolein, rozemarijn, dragon (totaal)
1 takje salie
4 tomaten
zout
peper
water
1 pot witte bonen

Bereiding:

Bak de spekreepjes en de gesnipperde ui 5 minuten in hete olie. Doe de in reepjes gesneden hamlappen erbij en laat ze 5 minuten meebakken. Kruiden en salie fijnhakken, de tomaten ontvellen en in stukken snijden en dit alles aan het mengsel toevoegen en 2 minuten meebakken. Zout en peper naar smaak toevoegen. Deksel op de pan, af en toe een klein beetje water toevoegen en een uurtje laten sudderen. Op het laatst de witte bonen erbij doen en het geheel op de juiste temperatuur brengen.

     

recept Nagerecht...

10, Kokos-bananen ijs.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 eidooiers
100 g suiker
1/2 liter kokosmelk (in blik)
vanille essence naar smaak
2 rijpe bananen
3/8 liter koffieroom

Bereiding:

Klop au bain marie de dooiers met de suiker en de kokosmelk en blijf kloppen tot het mengsel dik begint te worden.
Haal de kom van het water en laat het mengsel al kloppend afkoelen.
Roer er de vanille, geprakte banaan, en room door en laat in de ijsmachine bevriezen.