Schil de mango en de
avocado. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees van
beide vruchten in mooie parten.
Verwarm de jam en roer die door een zeef.
Klop een dressing van de jam, de olie, de mosterd en wat peper en
zout en
verwarm de dressing op laag vuur.
Stapel op 4 borden afwisselend mango- en avocadoparten en leg daar
plakjes
ham op.
Lepel de dressing erover en garneer met muntblaadjes.
recept
Hoofdgerecht...
28, Overijsselse
ovenschotel met varkensvlees en bonen. |
Ingrediënten voor
4
personen: |
50 g spekreepjes
1 grote ui
2 eetlepels olie
300 g magere hamlappen
15 g tijm, marjolein, rozemarijn, dragon (totaal)
1 takje salie
4 tomaten
zout
peper
water
1 pot witte bonen |
Bereiding: |
Bak de
spekreepjes en de gesnipperde ui 5 minuten in hete olie. Doe de in
reepjes gesneden hamlappen erbij en laat ze 5 minuten meebakken.
Kruiden en salie fijnhakken, de tomaten ontvellen en in stukken
snijden en dit alles aan het mengsel toevoegen en 2 minuten
meebakken. Zout en peper naar smaak toevoegen. Deksel op de pan, af
en toe een klein beetje water toevoegen en een uurtje laten
sudderen. Op het laatst de witte bonen erbij doen en het geheel op
de juiste temperatuur brengen.
|
recept Nagerecht...
10, Kokos-bananen
ijs. |
Ingrediënten voor
4
personen: |
3 eidooiers
100 g suiker
1/2 liter kokosmelk (in blik)
vanille essence naar smaak
2 rijpe bananen
3/8 liter koffieroom |
Bereiding: |
Klop au bain marie de
dooiers met de suiker en de kokosmelk en blijf kloppen tot het
mengsel dik begint te worden.
Haal de kom van het water en laat het mengsel al kloppend afkoelen.
Roer er de vanille, geprakte banaan, en room door en laat in de
ijsmachine bevriezen.
|
|