Voorbereiding
De harde stronk van de sla afsnijden, de losse bladeren wassen en in
het vergiet uit laten lekken. Ontbijtspek of bacon in reepjes
snijden.
Bereidingswijze:
In een hete Koekenpan op middelhoog vuur de ontbijtspek of
baconreepjes uitbakken. Het witbrood in kleine blokjes snijden. Spek
uit de pan nemen, de zonnebloemolie erin gieten en daarin de blokjes
brood tot krokante croutons bakken. De knoflook pellen, fijnhakken
en op het eind kort meebakken. De eieren 1 minuut (niet langer) in
kokend water leggen, met koud water laten schrikken, breken en de
nog vrijwel vloeibare inhoud met een lepel naar een kom overbrengen.
Met citroensap, olijfolie en worcestershiresaus mixen, zouten en
peperen. De slabladeren overdwars in stroken van 2 cm snijden en
mengen met de saus. De ansjovis afspoelen, drogen en klein snijden
en samen met de spek en de croutons over de salade strooien. De kaas
grof er over heen raspen.
Serveertips:
Lekker met vers wit brood.
recept
Hoofdgerecht...
26, Miehoen met
gemengd vlees. |
Ingrediënten voor
4
personen: |
350 g miehoen
3 eetlepels olie
100 g in smalle reepjes gesneden magere
varkenslappen
100 g in smalle reepjes gesneden kipfilet
100 g in smalle reepjes gesneden
varkenslever
100 g gepelde garnalen
3 eetlepels sojasaus
1 dl water
zout
peper
1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei
150 g in plakjes gesneden champignons |
Bereiding: |
Kook de miehoen in een
pan water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking. Laat de miehoen uitlekken in een vergiet. Verhit de olie
in een pan en
bak hierin de reepjes varkensvlees, kippenvlees en lever en de
garnalen onder
voortdurend omscheppen 3 minuten. Voeg de sojasaus, het water en wat
zout en
peper toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en
laat het
vleesmengsel zonder deksel op de pan 10 minuten zachtjes sudderen
tot het vlees
gaar is. Voeg de ringen prei en de plakjes champignon toe en laat
alles nog 2
minuten doorsudderen. Schep de uitgelekte miehoen door het
vleesmengsel en laat
het gerecht door en door warm worden.
|
recept Nagerecht...
8, IJs met
mokkasaus. |
Ingrediënten voor
4
personen: |
½ literblik perziken, ½
kopje perziksap, 1 volle eetl. suiker, 1 eetl. oploskoffie, 2
borrelglaasjes mokkalikeur, 1 beker ijs (1 liter) |
Bereiding: |
Snijd de
perziken in partjes. Voor de mokkasaus: kook het perziksap met
suiker in en voeg de oploskoffie en de likeur toe. Doe het ijs in
vier hoge brede glazen, en garneer met de saus.
|
|