Kook de artisjokken ± 40
minuten in gezouten water.
Laat ze uitlekken en afkoelen en verwijder dan alle blaadjes en het
hooi.
Allen de bodems worden gebruikt, houd deze warm.
Fruit de garnalen ± 10 minuten in de boter en kruid ze met peper en
zout.
Bestrooi de garnalen met de kerrie eg er de room en de bieslook aan
toe.
Laat dit 5 minuten zachtjes koken.
Vul de artisjokbodems met dit mengsel en versier ze met peterselie
en met
roze garnalen.
recept
Hoofdgerecht...
19, Koe loe yuk met verse ananas. |
Ingrediënten voor
4
personen: |
1 ananas, 400 gram mager
varkensvlees, in blokjes, 1 of 2 losgeklopte eieren, maïzena,
zonnebloemolie, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 1 rode peper, zonder
zaadjes, in ringetjes, 3 lente uitjes, in stukjes, 1 groene paprika,
1 rode paprika, 4 plakken verse ananas, in stukjes, 1 eetlepel
sherry medium, 1,5 dl zoetzure woksaus (bijvoorbeeld Conimex
limoen-gember ) |
Bereiding: |
Haal de stukjes vlees
door het losgeklopt ei en wentel ze daarna door de maïzena.
Klop het teveel aan maïzena er af. Bak het vlees in een wok in ruim
olie goudbruinen laat het uitlekken. Bak de knoflook snel in 3
eetlepels hete olie. Voeg de rode peper, lente ui, paprika, ananas
en vlees toe en meng alles. Roer de sherry en de zoetzure saus
erdoor en breng het gerecht aan de kook. Roer 1 theelepel maïzena
tot een papje met 4 theelepels water. Schenk dit onder goed roeren
bij het gerecht zodra dit kookt. Verwarm tot het gaat binden en
serveer het met gekookte rijst.
|
recept Nagerecht...
2, Mousse met
aardbeien en mintchocolade. |
Ingrediënten voor
4
personen: |
1/2 l slagroom
75 g suiker
1/2 vanillestokje
2 cm citroenschil
3 blaadjes gelatine
4 el melk
4 el witte rum
200 g aardbeien
25 g fijngehakte pure chocolade
4 fijngeknipte mintblaadjes |
Bereiding: |
In een pan doen: 1/4 l
slagroom, 60 g suiker, vanillestokje en
citroenschil. Aan de kook brengen. 10 minuten zachtjes laten
trekken.
Gelatine in melk laten weken. Vanillestokje en citroenschil
verwijderen.
Gelatine uitknijpen en van vuur af door de room roeren en laten
oplossen. Rum erdoor roeren. Laten afkoelen. Soufflé potjes van 1,5
dl
invetten. 125 g aardbeien in plakjes snijden. Rest van slagroom met
1
eetl. suiker fijn kloppen. Gelatinemengsel erdoor spatelen. Blokjes
aardbei, mint en chocolade voorzichtig erdoor scheppen. Over potjes
verdelen en 4 uur in de koelkast laten opstijven. Op bordjes
omkeren.
|
|