Menu 2

recept Voorgerecht...

1, Artisjokbodems met garnalen en kerrie.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 artisjokken
200 g gekookte en gepelde garnalen
boter
zout, peper
1/2 koffielepel kerriepoeder
100 g verse room
1 eetlepel gehakt bieslook
Om te versieren:
peterselie en dikke roze garnalen

Bereiding:

Kook de artisjokken ± 40 minuten in gezouten water.
Laat ze uitlekken en afkoelen en verwijder dan alle blaadjes en het hooi.
Allen de bodems worden gebruikt, houd deze warm.
Fruit de garnalen ± 10 minuten in de boter en kruid ze met peper en zout.
Bestrooi de garnalen met de kerrie eg er de room en de bieslook aan toe.
Laat dit 5 minuten zachtjes koken.
Vul de artisjokbodems met dit mengsel en versier ze met peterselie en met
roze garnalen.

   

recept Hoofdgerecht...

19, Koe loe yuk met verse ananas.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ananas, 400 gram mager varkensvlees, in blokjes, 1 of 2 losgeklopte eieren, maïzena, zonnebloemolie, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes, 3 lente uitjes, in stukjes, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 4 plakken verse ananas, in stukjes, 1 eetlepel sherry medium, 1,5 dl zoetzure woksaus (bijvoorbeeld Conimex limoen-gember )

Bereiding:

Haal de stukjes vlees door het losgeklopt ei en wentel ze daarna door de maïzena.
Klop het teveel aan maïzena er af. Bak het vlees in een wok in ruim olie goudbruinen laat het uitlekken. Bak de knoflook snel in 3 eetlepels hete olie. Voeg de rode peper, lente ui, paprika, ananas en vlees toe en meng alles. Roer de sherry en de zoetzure saus erdoor en breng het gerecht aan de kook. Roer 1 theelepel maïzena tot een papje met 4 theelepels water. Schenk dit onder goed roeren bij het gerecht zodra dit kookt. Verwarm tot het gaat binden en serveer het met gekookte rijst.

   

recept Nagerecht...

2, Mousse met aardbeien en mintchocolade.

Ingrediënten voor 4 personen:

1/2 l slagroom
75 g suiker
1/2 vanillestokje
2 cm citroenschil
3 blaadjes gelatine
4 el melk
4 el witte rum
200 g aardbeien
25 g fijngehakte pure chocolade
4 fijngeknipte mintblaadjes

Bereiding:

In een pan doen: 1/4 l slagroom, 60 g suiker, vanillestokje en
citroenschil. Aan de kook brengen. 10 minuten zachtjes laten trekken.
Gelatine in melk laten weken. Vanillestokje en citroenschil verwijderen.
Gelatine uitknijpen en van vuur af door de room roeren en laten
oplossen. Rum erdoor roeren. Laten afkoelen. Soufflé potjes van 1,5 dl
invetten. 125 g aardbeien in plakjes snijden. Rest van slagroom met 1
eetl. suiker fijn kloppen. Gelatinemengsel erdoor spatelen. Blokjes
aardbei, mint en chocolade voorzichtig erdoor scheppen. Over potjes
verdelen en 4 uur in de koelkast laten opstijven. Op bordjes omkeren.