Recept 97,
Ovenschotel met kabeljauw, mosselen en garnalen.
|
Ingrediënten voor
3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen: |
1 zakje MAGGI
Aardappelpuree voor Ovenschotel
1 blokje visbouillon
5 dl water
225 gram kabeljauwfilet, in stukjes gesneden
100 gram gekookte mosselen
100 gram gepelde Noorse garnalen
1 pak mosselgroenten (à 400 gram)
1 bakje champignons (à 250 gram), in vieren gesneden
20 gram boter |
Bereiding: |
Verwarm de oven.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereid de bouillon.
Maak in een grote pan een visbouillon van de in de ingrediëntenlijst
aangegeven hoeveelheden bouillon en water. Volg dus niet de
instructies op de verpakking van de blokjes bouillon.
Kook de vis en de groenten.
Doe alle vis, de mosselgroenten en de champignons in de pan en zorg
dat het geheel net niet kookt. Neem de vis en de groenten er na 5
minuten met een schuimspaan uit.
Bereid de puree.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje.
Bedek de ovenschaal.
Bedek de bodem van een met boter ingevette ovenschaal met de
mosselgroenten, de champignons en de vis. Verdeel de puree erover en
zet de schaal 30 minuten in de oven tot de puree een mooi bruin
korstje heeft.
|