Recept 96, Mosselen met spinazie en 4-Kazensaus.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 pakje MAGGI 4-Kazensaus
1500 gram mosselen
1 pak mosselgroenten (à 400 gram)
75 ml witte wijn
0,5 pak diepvriesspinazie (à 450 gram), ontdooid
75 gram geraspte belegen kaas
20 gram boter

Bereiding:

Maak de mosselen schoon.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de mosselen onder koud stromend water schoon. Gooi de openstaande exemplaren weg. Verwijder de baarden (haartjes).
Voeg de groenten toe en kook de mosselen.
Leg de mosselgroenten onderin een grote pan met daarop de mosselen. Schenk de wijn erover. Kook de mosselen ongeveer 8 minuten tot ze open zijn. Gooi de exemplaren die na het koken en even schudden van de pan niet opengaan weg.
Kruid de mosselen naar smaak.
Laat de mosselen iets afkoelen en haal ze daarna uit de schelpen. Kruid de mosselen naar smaak.
Verdeel de ingrediënten over ovenbestendige bakjes.
Smeer 4 ovenbestendige bakjes in met de boter. Verdeel de spinazie over de bakjes en leg de mosselen en de groenten erop.
Bereid de saus en gratineer het gerecht.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het pakje. Verdeel de saus over de mosselen. Strooi de geraspte kaas over de bakjes en zet 10 minuten in de oven tot alles mooi gegratineerd is. Maak er met gekookte aardappelen of ovenfriet een complete maaltijd van.

Bron: www.maggi.nl