Recept 93, Koolvis uit de oven met crème saus, aardappelpuree en spinazie.

Ingrediënten voor 4 volwassenen:

1 pakje MAGGI Roomsaus Vetarm
1 zakje MAGGI Aardappelpuree à la minute Naturel
4 koolvisfilets (diepvries) (à 125 gram)
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels paneermeel
1 ui, gesnipperd
2 zakken spinazie (à 450 gram)
1 eetlepel bladpeterselie, gehakt
2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Bereid de koolvis.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de vis een uur voor bereiding uit de vriezer en laat op een stuk folie ontdooien. Dep de filets droog, leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal, besprenkel met citroensap, kruid naar smaak en verdeel het paneermeel erover. Zet de vis 20 minuten in de oven en check de gaarheid. Als de vis niet meer glazig is van binnen, is deze gaar.
Bereid de saus en de aardappelpuree.
Bereid de saus en de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer, als de saus klaar is, de peterselie erdoor.
Wok de spinazie en serveer het gerecht.
Fruit de ui in olijfolie in een wok en voeg de spinazie toe. Verwarm gedurende 5 minuten onder voortdurend omscheppen. Kruid naar smaak en serveer met de vis, saus en aardappelpuree.

Bron: www.maggi.nl