1 blokje MAGGI
Bouillon Kip (met herkenbare kruiden en specerijen)
6 kippendijen
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook , uitgeperst
1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
1 rode paprika (a 150 gram), in blokjes
80 gram chorizo, in blokjes
1 eetlepel paprikapoeder
400 gram gele rijst
600 ml water
200 gram garnalen (gekookt)
200 gram doperwten
2 eetlepels olijfolie |
Bak de
kippendijen, ui en knoflook.
Verhit olie in een hapjespan (of paella pan) en bak de kippendijen
rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 3 minuten mee.
Voeg de tomaat, paprika, chorizo en paprikapoeder toe.
Voeg de tomatenblokjes en paprika toe en bak 2 minuten mee. Schep de
chorizo erbij en strooi de paprikapoeder erboven.
Voeg de rijst toe en kook in de bouillon.
Voeg de rijst toe en schenk het water erbij. Los hierin het
bouillonblokje op en laat de paella op laag vuur koken totdat bijna
al het water is opgenomen en de rijst gaar is. Voeg eventueel nog
wat vocht toe als de rijst nog niet gaar is.
Garnalen en doperwten toevoegen en serveer het gerecht.
Schep de garnalen en doperwten erbij en warm het al omscheppend nog
4 minuten mee. Verdeel de paella over de borden en serveer.
|