Recept 84, Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met prei en wilde rijst.

Ingrediënten voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen:

1 blokje MAGGI Kippenbouillon
300 gram half-om-half gehakt
1,5 eetlepel tomatenketchup
1 teen knoflook, gesnipperd
0,75 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
150 ml water
5 preien, in reepjes
225 gram wilde & witte rijst
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder

Bereiding:

Bereid de gehaktballetjes.
Meng het gehakt met de ketchup en kruid naar smaak. Draai er kleine balletjes van.
Bak de gehaktballetjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak hierin de gehaktballetjes in 5 minuten rondom goudbruin. Neem ze uit de pan.
Bereid de tomatensaus.
Voeg de knoflook toe en bak deze 2 minuten. Doe de tomatenblokjes, het paprikapoeder, het bouillonblokje en het water erbij. Breng de saus aan de kook.
Voeg de gehaktballetjes aan de saus toe.
Voeg de gehaktballetjes aan de saus toe en laat op laag vuur zonder deksel op de pan 15 minuten heel zachtjes koken.
Kook de prei en de rijst.
Kook de prei 5 minuten. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
Serveer het gerecht.
Serveer de rijst met de gehaktballetjes en de prei.

Bron: www.maggi.nl