Recept 82,
Tomaat gevuld met rijst, gehakt, doperwten en prei.
|
Ingrediėnten voor
3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen: |
1 pakje MAGGI
Kaassaus
6 grote tomaten
300 gram rundergehakt
1 prei, in dunne ringen
0,5 pakje doperwten (diepvries) (ą 450 gram)
225 gram witte rijst
4 eetlepels olijfolie |
Bereiding: |
Verwarm de oven
voor.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in met de helft
van de olijfolie.
Bereid de tomaten.
Snijd een dun kapje van de bovenkant van de tomaten. Verwijder met
een puntig lepeltje het vruchtvlees uit de tomaten. Laat de tomaten
omgekeerd op een stukje keukenpapier 10 minuten uitlekken.
Bak het gehakt met de prei en de doperwten.
Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan. Bak het
gehakt 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak deze
nog 4 minuten mee. Voeg de doperwten toe en warm deze nog 3 minuten
mee.
Kook de rijst.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bereid de saus.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het pakje.
Oven:
Roer de rijst en de saus door het gehakt. Vul de tomaten met dit
mengsel. Zet de tomaten in de ovenschaal (schep eventueel
overgebleven vulling in een apart ovenschaaltje). Bak de tomaten 20
minuten in de oven.
|