1 blokje MAGGI
Runderbouillon Extra krachtig
300 gram rundergehakt
1 ei
1,5 eetlepel paneermeel
1 teen knoflook, uitgeperst
75 gram bacon
1,5 groene paprika, ontzaad en in blokjes
375 ml gezeefde tomaten
100 ml water
225 gram witte rijst
1,5 eetlepel peterselie, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano |
Bereid de
gehaktballetjes.
Bereid het gehakt met het ei, paneermeel, knoflook en oregano. Kruid
het vlees naar smaak en draai er kleine balletjes van.
Bak de gehaktballetjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog
vuur in 4 minuten de gehaktballetjes om en om goudbruin. Neem ze uit
de pan.
Bereid de saus.
Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de bacon 3 minuten. Voeg de
paprika toe en bak deze 3 minuten mee. Doe de gezeefde tomaten, het
water en het bouillonblokje erbij. Breng de saus aan de kook.
Voeg de gehaktballetjes aan de saus toe.
Voeg de gehaktballetjes aan de saus toe en laat alles samen nog 10
minuten pruttelen.
Bereid de rijst.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer het gerecht.
Serveer de gehaktballetjes en de tomatensaus met de rijst. Bestrooi
met de peterselie.
|